In een kinderleven passeren vele ontwikkelingsfasen de revue. Wanneer er sprake is van belemmeringen, kunnen deze op den duur voor problemen zorgen, bijvoorbeeld tijdens de volwassenheid. Om die reden is het van belang om deze problemen te voorkomen middels vroegtijdige hulp, bijvoorbeeld in de vorm van integratieve kindertherapie. Integratieve kindertherapie is een therapievorm voor kinderen tussen de 4 en de 18 jaar die hulp kunnen gebruiken, bijvoorbeeld omdat ze niet goed meer in hun vel zitten of vastgelopen zijn. Hierbij kijken we niet alleen naar het kind zelf, maar ook zijn of haar karakter en eigenschappen. We vertellen graag meer over deze vorm van kindertherapie.

Integratieve kindertherapie

We vertellen graag meer over wat integratieve kindertherapie precies is. Integratieve kindertherapie is een kortdurende en leuke vorm van kindertherapie. Tijdens een behandeling richt de kinderpsycholoog zich rechtstreeks tot het kind. Met integratieve therapie bedoelt men dat de therapie geïntegreerd is, ofwel kijkend naar het kind als geheel, inclusief de eigenschappen en het karakter.

Hierbij besteden we niet alleen aandacht aan het symptoom, maar ook aan het onderliggende probleem. Dit is namelijk een stuk effectiever dan alleen symptoombestrijding. De therapie richt zich top de binnenwereld van het kind en de relaties met de buitenwereld. Niet allen thuis, maar ook op school. Uiteraard besteden we ook aandacht aan de mogelijkheden.
psychose bij kinderen

Combinatie van therapeutische modellen

Met integratieve kindertherapie wordt niet alleen bedoeld dat de therapie geïntegreerd is, maar ook dat er verschillende therapeutische modellen geïntegreerd zijn in deze vorm van kindertherapie. Hierbij kunt u denken aan gedrags-, cognitieve, drama-, spel, systeem, EFT, gespreks- en provocatie therapie. Al deze therapeutische modellen zijn complementair samengevoegd vanuit diverse stromingen en visies in de wereld van psychotherapie.

Deze therapeutische modellen worden overstijgend ingezet, wat inhoudt dat een combinatie van spelmiddelen, therapeutische vormen en speelmogelijkheden op het kind afgestemd worden. Zodoende past de therapie bij het kind, en niet andersom. Wanneer uw kind bij ons onder behandeling, stellen we ten alle tijde een behandelplan op maat op.

Wanneer kiezen voor kindertherapie?

Integratieve kindertherapie biedt uitkomst voor kinderen tussen de 4 en de 18 jaar die niet goed in hun vel zitten. Dit kan komen door een verscheidenheid aan redenen. Misschien heeft het kind iets vervelends meegemaakt, of loopt het kind ergens tegenaan en weet hij of zij niet hoe daarmee om te gaan. Hierbij kunt u denken aan kinderen die vaak boos zijn of verdrietig zijn, of kinderen die last hebben van angsten of bang zijn om fouten te maken.

Maar ook in het geval van piekeren, rouw- en traumaverwerking, concentratieproblemen en moeite hebben met het uiten van emoties kan integratieve kindertherapie heil bieden. Of bijt uw kind nagels, is er sprake van een slaap- of eetprobleem, of vindt uw kind het maken van contact met andere kinderen lastig? Ook dan biedt deze vorm van kindertherapie mogelijkheden. Het doel van iedere sessie is om ervoor te zorgen dat uw kind weer controle krijgt en keuzemogelijkheden ontwikkelt. Op deze manier kan uw kind weer op een gezonde manier verder.

Meer weten over integratieve kindertherapie?

Heeft u een vraag over integratieve kindertherapie in Amersfoort of Zeist, of over een van de andere therapievormen die uitkomst kunnen bieden voor uw kind? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. U kunt contact met ons opnemen door uw vraag en contactgegevens achter te laten in het contactformulier, vervolgens komen we zo snel mogelijk bij u terug met meer informatie. Liever bellen? Bel gerust naar 020-7670069 voor het inwinnen van meer informatie of het maken van een afspraak. We vertellen graag meer over wat integratieve kindertherapie kan betekenen voor uw kind.