Kinderpsycholoog in Amersfoort

Wilt u kennismaken met een kinderpsycholoog in Amersfoort? Plan dan een intakegesprek bij Invivo Kids, een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren. Is uw zoon of dochter tussen de 4 en 18 jaar oud en kampt hij/zij met leer-, gedrags-, of sociaal-emotionele problemen? De kindertherapie van Invivo Kids kan dan verlichting bieden. Wij zien graag dat kinderen niet het gevecht aangaan met hun problemen maar juist hiermee leren omgaan. Kinderen moeten zich gewaardeerd voelen door hun ouders en omgeving, puur om wie ze zijn.

Deze kindertherapie in Amersfoort focust niet alleen op de kinderen, ook de ouders maken onderdeel uit van de behandeling. Dit noemen we het alles-onder-één-dak-principe. Wij hebben de specialisten en behandelvormen in huis die ouders en kinderen de juiste begeleiding geven.

Bezoekadressen

Invivo Kids Amstelveen (oude dorp)
Veenplaats 19
1182 JW Amstelveen
020 – 76 700 69

Invivo Kids Amstelveen
Populierenlaan 595
1185 SX Amstelveen
020 – 76 700 69

Invivo Kids Bussum
Brinklaan 21
1404 EP Bussum
035 – 82 00 986

infokids@invivo.nl

Fijne kinderpsycholoog in Amersfoort

 • Verschillende soorten behandelaars: multidisciplinaire praktijk
 • Jong en professioneel team
 • Huiselijke en laagdrempelige sfeer
 • De kinderen en jongeren zijn op hun gemak en voelen zich gelijk thuis

Wilt u meer weten over de jeugdhulp die wij aanbieden in Amersfoort? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. U mag ons ook bellen voor meer informatie of om een intakegesprek in te plannen.

Invivo Kids Zeist (per 1 juni 2021 beschikbaar)
Sparrenheuvel 10
3708 JE Zeist

 

Neem contact op

Kind met angst, depressie en/of ADHD in Amersfoort

Welke kinderen kunnen baat hebben bij een bezoek aan een kinderpsycholoog in Amersfoort? Wij bieden diagnostiek aan voor kinderen en jongeren in Amersfoort met ADHD, OCD, trauma, autisme, mutisme, angststoornissen, hechtingsstoornissen en gedragsstoornissen. Mocht uw kind angst voelen of in een depressie zitten, kan kindertherapie in Amersfoort van Invivo Kids helpen hiermee om te gaan.

Kinderen en jongeren met gedrags-, leer- en sociaal-emotionele problemen kunnen terecht bij onze kinderpsycholoog en kinderpsychiater in Amersfoort. Deze psycholoog geeft de kinderen aanknopingspunten om te leren omgaan met moeilijke situaties. Onze jeugdhulp is voor elk kind in Amersfoort dat angst voelt, in een depressie zit en/of ADHD heeft.

Waarom naar een kinderpsycholoog in Amersfoort gaan?

Door gesprekken te voeren met een kinderpsycholoog in Amersfoort leren kinderen en jongeren omgaan met situaties waarin ze zich ongemakkelijk voelen. Dit kan een situatie zijn als uw kind heftig reageert op iets wat ertoe leidt dat de omgeving schrikt of ongemakkelijk wordt. Dankzij de kindertherapie kunnen kinderen en jongeren de omgeving beter aanvoelen en begrijpen. Als ook anderen uw kind beter begrijpen, zal het leven van uw zoon of dochter een stuk gemakkelijker verlopen.

Jongeren ouder dan 12 jaar kunnen op deze pagina meer lezen over hun rechten.

 

“In het Latijns betekent In Vivo 'in het leven': iedereen kan onbezorgd in het leven staan.”

Kindertherapie in Amersfoort: de behandelvormen

Invivo Kids onderscheidt zich door te werken vanuit de Acceptance and Commitment Therapy. We leggen aan de jeugd uit dat we moeten accepteren dat we bij bepaalde gevoelens, gewaarwordingen, gebeurtenissen en gedachten geen invloed kunnen uitoefenen. De kinderpsycholoog in Amersfoort gaat actief met uw kind aan de slag. De volgende behandelvormen bieden wij aan:

 

 • Individuele steunende therapie;
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • Integratieve kindertherapie;
 • Opvoedingsondersteuning;
 • Speltherapie;
 • Systeemtherapie;
 • Medicamenteuze therapie;
 • EMDR;
 • Kindermindfulness;
 • Mindful parenting;
 • Ouderbegeleiding.

Behandelplan op maat

Welke behandeling het meest geschikt is voor uw zoon of dochter zal de kinderpsycholoog in Amersfoort onderzoeken door middel van een diagnostisch onderzoek. Dit onderzoek wordt verricht om de oorzaak van de problemen te achterhalen of juist oorzaken uit te sluiten. Wanneer er duidelijkheid is over de behandeling zullen we samen afspraken maken over de vorm en inhoud. Deze afspraken worden vastgelegd in een persoonlijk behandelplan.

Spreekt onze kindertherapie in Amersfoort u aan? U kunt uw gezin direct aanmelden, wij verwelkomen u graag!

Neem contact op

Jeugdhulp in Amersfoort: alles-onder-een-dak-principe

Het Invivo Kids jeugdhulp team in Amersfoort bestaat uit vele ervaren kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen. Doordat wij verschillende specialisten in dienst hebben hoeft u niet naar verscheidene instanties voor de juiste begeleiding voor ouder en kind. Bovendien zijn de lijntjes hierdoor kort en kunnen we efficiënter werken. Naast ons ‘alles-onder-één-dak-principe hebben wij nog vier pijlers:

 1. Laagdrempelig;
 2. Een brede kijk;
 3. Niet praten maar doen;
 4. Leren omgaan mét.

 

Maak een afspraak met de kinderpsycholoog in Amersfoort

Wilt u met uw kind een bezoek brengen aan onze kinderpsycholoog in Amersfoort? Wij maken graag met u kennis tijdens een intakegesprek. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020 – 767 0069. U kunt tevens het contactformulier invullen. Mocht u meer informatie willen ontvangen mag u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

 

Neem contact op

Direct contact opnemen

U kunt uw vraag stellen door het contactformulier te gebruiken. Informatie wordt verstuurd via een beveiligde SSL verbinding. Toch kunt u beter geen privacygevoelige informatie versturen via het contactformulier.

Met het versturen van het contactformulier geeft u Invivo Kids toestemming om de ingevulde persoonsgegevens tijdelijk te verwerken. Invivo Kids verwerkt deze persoonsgegevens met het doel om de gestelde vraag te beantwoorden en om u desgevraagd van informatie over de diensten van Invivo Kids te voorzien.