Kinderpsycholoog in Zeist

Maak kennis met Invivo Kids

Wilt u met uw kind een bezoek brengen aan een kinderpsycholoog in Zeist? U kunt dan terecht bij Invivo Kids. Wij zijn een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar oud met leer-, gedrags-, en sociaal-emotionele problemen. De kindertherapie die wij aanbieden in Zeist richt zich op het leren omgaan met problemen in plaats van het intens bestrijden van de problemen. Wij willen dat kinderen en jongeren zichzelf waarderen, dat hun ouders hen waarderen en dat zij ook door hun sociale omgeving gewaardeerd worden.

Wij hanteren een alles-onder-één-dak-principe. Dit houdt in dat wij de behandelingen en specialisten in huis hebben die zowel de kinderen als ouders de juiste begeleiding geven. Bovendien houden we hiermee de lijntjes kort, wat resulteert in effectievere zorg met sneller resultaat.

Professionele kinderpsycholoog in Zeist

 • Verschillende soorten behandelaars: multidisciplinaire praktijk
 • Jong en professioneel team
 • Huiselijke en laagdrempelige sfeerm
 • De kinderen zijn op hun gemak en voelen zich gelijk thuis

 

Spreekt de werkwijze van Invivo Kids u aan en wilt u meer over weten over deze kindertherapie in Zeist? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op deze pagina. U kunt ook direct een intakegesprek inplannen.

 

Neem contact op

Bezoekadressen:

Invivo Kids Amstelveen (oude dorp)
Veenplaats 19
1182 JW Amstelveen
020 – 76 700 69

Invivo Kids Zeist
Sparrenheuvel 10 (gebouw A)
3708 JE Zeist
035 – 82 009 86

Kind met angst en/of depressie in Zeist

Voor wie is kindertherapie in Zeist? Onze praktijk is zowel een behandelcentrum als diagnostiek centrum. Wij bieden behandelingen aan die binnen de gespecialiseerde GGZ en basis GGZ vallen. Daarnaast bieden we diagnostiek aan voor onder andere ADHD, OCD, trauma, autisme, mutisme, angststoornissen, hechtingsstoornissen en gedragsstoornissen. Kampt uw kind bijvoorbeeld met angst of depressie? Gesprekken voeren met een kinderpsycholoog in Zeist kan uw kind helpen omgaan met zijn of haar problemen. Door de juiste jeugdhulp toe te passen zult uw kind zich snel weer beter voelen.

Anders zijn is niet raar

Kinderen en jongeren met gedrags-, leer- en sociaal-emotionele problemen kunnen terecht bij een kinderpsycholoog en kinderpsychiater in Zeist. Deze kinderen en jongeren reageren anders op situaties dan hun meeste leeftijdsgenoten. Dat is helemaal niet erg, maar af en toe kan anders zijn problemen met zich meebrengen. Wij geven de kinderen en jongeren, en soms ook hun ouders, handvatten om te leren omgaan met bepaalde situaties. Onze kindertherapie is voor elk kind in Zeist met angst en/of depressie problemen.

Waarom een kinderpsycholoog in Zeist bezoeken?

Door in gesprek te gaan met een kinderpsycholoog in Zeist leren kinderen en jongeren om te gaan met situaties waarin ze zich ongemakkelijk voelen. Denk hierbij aan situaties waarin uw kind u laat schrikken door heftige reacties of andere situaties waarin ongemakkelijke situaties ontstaan voor het kind of anderen. Hierdoor wordt het leven van uw kind een stuk gemakkelijker, omdat anderen hem of haar beter begrijpen. Ook kan uw kind zijn of haar omgeving beter aanvoelen of begrijpen.

Jongeren ouder dan 12 jaar kunnen op deze pagina meer lezen over hun rechten.

 

“In het Latijns betekent In Vivo 'in het leven': iedereen kan onbezorgd in het leven staan.”

Kindertherapie in Zeist: de behandelingen

Bij kindertherapie in Zeist werken wij vanuit ACT: Acceptance & Commitment Therapy. Hierbij draait het om het leren accepteren van die gevoelens, gewaarwordingen, gebeurtenissen en gedachten waar we geen invloed op kunnen uitoefenen. Vervolgens onderzoeken we wat voor het kind belangrijk is in het leven en welke uitdagingen hieraan hangen. Tot slot is het tijd voor actie, de uitdaging wordt aangegaan.

 

Neem contact op

Uw kind en u als ouder kunnen geholpen worden met de volgende behandelingen:

 

 • Individuele steunende therapie;
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • Integratieve kindertherapie;
 • Opvoedingsondersteuning;
 • Speltherapie;
 • Systeemtherapie;
 • Medicamenteuze therapie;
 • EMDR;
 • Kindermindfulness;
 • Mindful parenting;
 • Ouderbegeleiding.

Persoonlijk behandelplan

Welke behandeling het beste aansluit bij uw kind onderzoekt de kinderpsycholoog in Zeist in een diagnostisch onderzoek. De psycholoog probeert de oorzaak van problemen te achterhalen of juist uit te sluiten. Voordat we starten met de behandeling maken we afspraken over de vorm en inhoud. Dit wordt vastgelegd in een persoonlijk behandelplan.

In dit plan ligt de focus niet op de problemen zelf, maar het leren omgaan mét deze problemen. Als uw kind ergens angst voor heeft, hoeft hij of zij dat niet weg te stoppen. Beter is dat uw kind de angst leert te beheersen. Tijdens de kindertherapie in Zeist leert uw kind dit.

Communicatie met kinderen

Is kindertherapie in Zeist wel wat voor uw zoon of dochter? Dan kunt u bij ons terecht voor een intakegesprek. Meld u nu aan!

Neem contact op

Ouderbegeleiding

In sommige gevallen kan een aantal gesprekken met de ouders van het kind, de problemen van het kind al oplossen. Dat is waarom ouderbegeleiding altijd onderdeel uitmaakt van onze behandeling. Voor ouders kan ouderbegeleiding zeer prettig zijn. Omdat ze zo het gedrag en interacties van hun kind beter begrijpen en alledaagse situaties anders kunnen aanpakken. Wanneer er meer rust in het gezin komt en ouders zich beter toegerust voelen voor de opvoeding van hun kind, helpt dit het kind om zich verder te ontwikkelen.

Meer informatie voor de ouders vindt u op onze website.

Kindermindfulness

Sinds kort bieden wij kindermindfulness aan. U zou mindfulness kunnen vertalen naar ‘bewustzijnsgericht’. Dat betekent dat uw kind leert om minder op de automatische piloot te gaan en zich bewust wordt van zijn of haar primaire gedachten en gedragingen. Dankzij kindermindfulness leert uw kind dat er meerdere manieren zijn om situaties te interpreteren. Door het trainen van mindfulness snapt uw kind hoe het kan omgaan met prikkels die onrust kunnen veroorzaken.

Kinderpsycholoog in Amersfoort

Jeugdhulp in Zeist

Ons team jeugdhulp in Zeist bestaat uit vele ervaren kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugdpsychologen en orthopedagogen. Dit noemen wij ook wel het ‘alles-onder-één-dak-principe’. Wij vinden het belangrijk dat u niet naar verscheidende instanties hoeft voor de juiste begeleiding. Hiermee bieden wij u de laagdrempeligheid van een praktijk met de kwaliteit van een instelling. De lijntjes zijn korter en dat maakt onze dienstverlening weer efficiënter. Naast ons ‘alles-onder-één-dak-principe hebben wij nog vier pijlers:

 

 1. Laagdrempelig;
 2. Een brede kijk;
 3. Niet praten maar doen;
 4. Leren omgaan mét.

Over Invivo Kids

We zijn gevestigd in de regio van Amsterdam, Amstelveen, Volendam, Uithoorn en Aalsmeer en de regio Gooi en Vechtstreek. In 2009 is Invivo opgericht als reactie op de logge, bureaucratische GGZ-instellingen door laagdrempelige (tweedelijns) zorg te bieden. Wij vinden dat mensen immers mensen zijn en geen nummertje.

Plan een intakegesprek met de kinderpsycholoog in Zeist

Wilt u graag kennismaken met een kinderpsycholoog in Zeist? Of wilt u meer informatie ontvangen over de jeugdhulp in Zeist van Invivo Kids? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 – 767 0069. U kunt ook contact met ons opnemen middels ons contactformulier. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij Invivo kids.

 

Veelgestelde vragen

Wat is kindertherapie?

Kindertherapie is therapie voor kinderen die kampen met leer-, gedrags-, of social-emotionele problemen. Een therapeut van Invivo Kids kan verlichting bieden door het kind hier mee om te leren gaan, in plaats van er tegen te vechten. Ook ouders maken deel uit van kindertherapie, omdat jij als ouder het kind de juiste begeleiding moet geven.

Welke behandelingen zijn er?

Er zijn diverse behandelingen in de kinder psychologie. Deze hebben we voor jou op een rijtje gezet:

 • Mindfullness;
 • Individuele therapie;
 • Systeemtherapie;
 • Mindful parenting;
 • Ouderbegeleiding;
 • Opvoedingsondersteuning;
 • Integratieve kindertherapie;
 • Sherborne;
 • EMDR;
 • Medicamenteuze therapie;
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • Theraplay.

Op de pagina van de behandelingen lees je meer over de verschillende behandelingen.

Hoe maak je een afspraak bij de kinder psycholoog?

Je kunt gewoon contact met ons opnemen om een afspraak te maken bij onze kinder psycholoog. Wij maken graag kennis tijdens een intakegesprek. De diverse manieren om contact op te nemen vind je op de contactpagina.

Waarom kiezen voor Invivo Kids?

Wij zijn een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren. Wij hebben alles onder één dak: er staat een kind- en jeugdteam klaar dat bestaat uit een kinderpsychiater, kinderpsychologen en orthopedagogen. Bij ons is het belangrijk dat het kind leert om te gaan met problemen in plaats van dat het tegen de problemen gaat vechten.

Direct contact opnemen