Kinderpsycholoog in Amersfoort

Kinderpsycholoog in regio Zeist

Wilt u kennismaken met een kinderpsycholoog in regio Zeist? Plan dan een intakegesprek bij Invivo Kids, een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren. Is uw zoon of dochter tussen de 4 en 18 jaar oud en kampt hij/zij met leer-, gedrags-, of sociaal-emotionele problemen? De kindertherapie van Invivo Kids kan dan verlichting bieden. Wij zien graag dat mensen, ook als ze nog geen volwassenen zijn, niet het gevecht aangaan met hun problemen, maar juist hiermee leren omgaan. Kinderen moeten zich gewaardeerd voelen door hun ouders en omgeving, puur om wie ze zijn.

Deze kindertherapie in regio Zeist focust niet alleen op de kinderen, ook de ouders maken onderdeel uit van de behandeling. Dit noemen we het alles-onder-één-dak-principe. Wij hebben de specialisten en behandelvormen in huis die ouders en kinderen de juiste begeleiding geven.

Bezoekadressen

Invivo Kids Amstelveen
(oude dorp)
Veenplaats 19
1182 JW Amstelveen
020 – 76 700 69

Invivo Kids Zeist
Sparrenheuvel 10 (gebouw A)
3708 JE  Zeist
035 – 82 00 986

infokids@invivo.nl

Fijne kinderpsycholoog in regio Zeist

 • Verschillende soorten behandelaars: multidisciplinaire praktijk
 • Jong en professioneel team
 • Huiselijke en laagdrempelige sfeer
 • De kinderen en jongeren zijn op hun gemak en voelen zich gelijk thuis

Wilt u meer weten over de jeugdhulp in regio Zeist die wij aanbieden? Neem dan contact met ons op door het contactformulier in te vullen. U mag ons ook bellen voor meer informatie of om een intakegesprek in te plannen.

Invivo Kids Zeist
Sparrenheuvel 10
3708 JE Zeist

 

Neem contact op

Kind met angst, depressie en/of ADHD in Zeist

Welke kinderen kunnen baat hebben bij een bezoek aan een kinderpsycholoog in Zeist of kindertherapie in Zeist? Wij bieden diagnostiek aan voor kinderen en jongeren in Zeist met ADHD, OCD, trauma, autisme, mutisme, angststoornissen, hechtingsstoornissen en gedragsstoornissen. Mocht uw kind angst voelen of in een depressie zitten, kan kindertherapie in Zeist van Invivo Kids helpen hiermee om te gaan.

Kinderen en jongeren met gedrags-, leer- en sociaal-emotionele problemen kunnen terecht bij onze kinderpsycholoog en kinderpsychiater in Zeist. Deze psycholoog geeft de kinderen aanknopingspunten om te leren omgaan met moeilijke situaties. Onze jeugdhulp in Zeist is voor elk kind dat angst voelt, in een depressie zit en/of ADHD heeft.

ADHD bij kinderen
Kindertherapie in Amersfoort

Waarom naar een kinderpsycholoog in Zeist gaan?

Door gesprekken te voeren met een kinderpsycholoog in Zeist leren kinderen en jongeren omgaan met situaties waarin ze zich ongemakkelijk voelen. Dit kan een situatie zijn als uw kind heftig reageert op iets, wat ertoe leidt dat de omgeving schrikt of ongemakkelijk wordt. Dankzij de kindertherapie kunnen kinderen en jongeren de omgeving beter aanvoelen en begrijpen. Als ook anderen uw kind beter begrijpen, zal het leven van uw zoon of dochter een stuk gemakkelijker verlopen.

Jongeren ouder dan 12 jaar kunnen op deze pagina meer lezen over hun rechten.

 

“In het Latijns betekent In Vivo 'in het leven': iedereen kan onbezorgd in het leven staan.”

Kindertherapie in Zeist: de behandelvormen

Invivo Kids onderscheidt zich door te werken vanuit de Acceptance and Commitment Therapy. We leggen aan de jeugd uit dat we moeten accepteren dat we bij bepaalde gevoelens, gewaarwordingen, gebeurtenissen en gedachten geen invloed kunnen uitoefenen. De kinderpsycholoog in Zeist gaat actief met uw kind aan de slag. De volgende behandelvormen van jeugdhulp in Zeist bieden wij aan:

 

 • Individuele steunende therapie;
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • Integratieve kindertherapie;
 • Opvoedingsondersteuning;
 • Speltherapie;
 • Systeemtherapie;
 • Medicamenteuze therapie;
 • EMDR;
 • Kindermindfulness;
 • Mindful parenting;
 • Ouderbegeleiding.
kindertherapie in Amersfoort
Communicatie met kinderen

Behandelplan op maat

Welke behandeling het meest geschikt is voor uw zoon of dochter zal de kinderpsycholoog in Zeist onderzoeken door middel van een diagnostisch onderzoek. Dit onderzoek wordt verricht om de oorzaak van de problemen te achterhalen of juist oorzaken uit te sluiten. Wanneer er duidelijkheid is over de behandeling zullen we samen afspraken maken over de vorm en inhoud. Deze afspraken worden vastgelegd in een persoonlijk behandelplan.

Spreekt onze kindertherapie in Zeist u aan? U kunt uw gezin direct aanmelden, wij verwelkomen u graag!

Neem contact op

Jeugdhulp in Zeist: alles-onder-een-dak-principe

Het Invivo Kids jeugdhulp team in Zeist bestaat uit vele ervaren kinder- en jeugdpsychiaters, kinder- en jeugd psychologen en orthopedagogen. Doordat wij verschillende specialisten in dienst hebben, hoeft u niet naar verscheidene instanties voor de juiste begeleiding voor ouder en kind. Bovendien zijn de lijntjes hierdoor kort en kunnen we efficiënter werken. Naast ons ‘alles-onder-één-dak-principe hebben wij nog vier pijlers:

 1. Laagdrempelig;
 2. Een brede kijk;
 3. Niet praten maar doen;
 4. Leren omgaan mét.

 

Maak een afspraak met de kinderpsycholoog in Zeist

Wilt u met uw kind een bezoek brengen aan onze kinderpsycholoog in Zeist? Dan kunt u zich gelijk aanmelden bij onze praktijk. Wij maken graag met u kennis tijdens een intakegesprek. Neem contact met ons op om een afspraak te maken. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 035 – 8200986. U kunt tevens het contactformulier invullen. Mocht u meer informatie willen ontvangen, mag u uiteraard ook contact met ons opnemen. Wij staan u graag te woord.

 

Neem contact op
Wat is kindertherapie?

Kindertherapie is therapie voor kinderen die kampen met leer-, gedrags-, of social-emotionele problemen. Een therapeut van Invivo Kids kan verlichting bieden door het kind hier mee om te leren gaan, in plaats van er tegen te vechten. Ook ouders maken deel uit van kindertherapie, omdat jij als ouder het kind de juiste begeleiding moet geven.

Welke behandelingen zijn er?

Er zijn diverse behandelingen in de kinder psychologie. Deze hebben we voor jou op een rijtje gezet:

 • Mindfullness;
 • Individuele therapie;
 • Systeemtherapie;
 • Mindful parenting;
 • Ouderbegeleiding;
 • Opvoedingsondersteuning;
 • Integratieve kindertherapie;
 • Sherborne;
 • EMDR;
 • Medicamenteuze therapie;
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • Theraplay.

Op de pagina van de behandelingen lees je meer over de verschillende behandelingen.

Hoe maak je een afspraak bij de kinder psycholoog?

Je kunt gewoon contact met ons opnemen om een afspraak te maken bij onze kinder psycholoog. Wij maken graag kennis tijdens een intakegesprek. De diverse manieren om contact op te nemen vind je op de contactpagina.

Waarom kiezen voor Invivo Kids?

Wij zijn een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren. Wij hebben alles onder één dak: er staat een kind- en jeugdteam klaar dat bestaat uit een kinderpsychiater, kinderpsychologen en orthopedagogen. Bij ons is het belangrijk dat het kind leert om te gaan met problemen in plaats van dat het tegen de problemen gaat vechten.

Direct contact opnemen

U kunt uw vraag stellen door het contactformulier te gebruiken. Informatie wordt verstuurd via een beveiligde SSL verbinding. Toch kunt u beter geen privacygevoelige informatie versturen via het contactformulier.

Met het versturen van het contactformulier geeft u Invivo Kids toestemming om de ingevulde persoonsgegevens tijdelijk te verwerken. Invivo Kids verwerkt deze persoonsgegevens met het doel om de gestelde vraag te beantwoorden en om u desgevraagd van informatie over de diensten van Invivo Kids te voorzien.