Pleuni van den Hoeven

Mijn naam is Pleuni. Ik ben sinds 2016 afgestudeerd als orthopedagoog en sinds begin 2024 werkzaam bij Invivo Kids. Ik hou van een actief leven en ben het liefst te vinden in de natuur. Al van kinds af aan heb ik een grote interesse in mensen en vooral welke drijfveren en kwetsbaarheden zij ervaren.

Ik heb gewerkt met jeugd met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Daarna heb ik mij meer gericht op gezinsproblematiek. Tijdens mijn werk maak ik graag gebruik van de principes van ACT (Acceptance and Commitment Therapie) en zet ik af en toe onderdelen in van de CGT (Cognitieve Gedragstherapie).

Ik zie het leven als een bijzondere reis, waarbij zowel mooie als uitdagende momenten op ieders pad komen. Soms is het fijn om daar hulp bij te krijgen. Therapie kan een mooie ontdekkingstocht zijn om jezelf (en ook anderen) beter te leren begrijpen en te leren omgaan met lastige situaties, gedachtes en gevoelens.

Graag ga ik deze ontdekkingstocht aan met het kind/jongere en zijn omgeving. Samen brengen we in kaart wat iedereen belangrijk vindt, welke obstakels er zijn en wie of wat ieder nodig heeft om zijn pad verder te bewandelen. Hierbij vind ik het essentieel dat er een vertrouwelijke sfeer ontstaat, waarin iedereen zich op zijn gemak voelt en zich durft uit te spreken.