Kinderpsycholoog Driebergen-Rijsenburg

Bent u op zoek naar een kinderpsycholoog in Driebergen-Rijsenburg of omgeving? Invivo kids is een laagdrempelig diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Onze missie is ervoor zorgen dat kinderen en jongeren gezien en gewaardeerd worden om wie ze zijn. Gewaardeerd door zichzelf, hun ouders en hun sociale omgeving. Onze behandelingen richten wij dan ook op het leren omgaan met het probleem in plaats van het bestrijden van het probleem. Invivo Kids staat voor u klaar.

De vijf pijlers van Invivo

Het hele Invivo team hanteert vijf pijlers tijdens elke behandeling:

 • 1. Laagdrempelig: Laagdrempelig staat bij ons op nummer één, omdat wij vinden dat u geen nummertje moet zijn als u zorg nodig hebt. Bij ons staat het gezin centraal. Voor de meeste gezinnen die op zoek zijn naar hulp, is de situatie al nieuw genoeg.
 • 2. Alles onder één dak: Binnen Invivo hebben wij een team van verscheidende specialisten voor u en uw gezin klaarstaan. Hiermee bieden wij u de laagdrempeligheid van een praktijk, maar de kwaliteit van een instelling. Hierdoor zijn de lijntjes een stuk korter en dat maakt onze dienstverlening weer een stuk efficiënter.
 • 3. Een brede kijk: Wij werken ook wel via een systemische aanpak. Dit betekent dat wij niet naar één leefwereld van uw kind kijken, maar naar alle leefwerelden. Door alle systemen te betrekken, kan een beter beeld worden geschetst van de situatie waarin uw kind leeft. Hierdoor kunnen de problemen die spelen gemakkelijker blootgelegd worden.
 • 4. Niet praten, maar doen: Alleen als er daadwerkelijk acties ondernomen worden, kunnen patronen doorbroken worden en dingen veranderen. Wij geven uw kind handvatten om te leren omgaan met de problemen; een nuchtere en realistische kijk op zaken.
 • 5. Leren omgaan mét: Wij poetsen de problemen niet weg. We geven daarentegen handvatten om te leren omgaan met de problemen.

Naast onze vijf pijlers vinden we ouderbegeleiding ook een belangrijk onderdeel van kindertherapie. Nabij Driebergen-Rijsenburg in Zeist praat een kinderpsychiater of kinderpsycholoog ook met de ouders van het kind, omdat gesprekken met ouders soms de problemen van het kind al kunnen oplossen. Dat is precies de reden dat ouderbegeleiding hoort bij onze behandeling. Voor kinderpsychiatrie in Driebergen-Rijsenburg zit u bij Invivo goed.

Neem contact op met Invivo Kids

Wilt u graag meer informatie over bijvoorbeeld diagnostisch onderzoek of het behandeltraject? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 020 – 767 03 78 of neem contact op middels ons contactformulier. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij Invivo kids. Invivo kids: kindertherapie in Driebergen-Rijsenburg.

Neem contact op
Wat is kindertherapie?

Kindertherapie is therapie voor kinderen die kampen met leer-, gedrags-, of social-emotionele problemen. Een therapeut van Invivo Kids kan verlichting bieden door het kind hier mee om te leren gaan, in plaats van er tegen te vechten. Ook ouders maken deel uit van kindertherapie, omdat jij als ouder het kind de juiste begeleiding moet geven.

Welke behandelingen zijn er?

Er zijn diverse behandelingen in de kinder psychologie. Deze hebben we voor jou op een rijtje gezet:

 • Mindfullness;
 • Individuele therapie;
 • Systeemtherapie;
 • Mindful parenting;
 • Ouderbegeleiding;
 • Opvoedingsondersteuning;
 • Integratieve kindertherapie;
 • Sherborne;
 • EMDR;
 • Medicamenteuze therapie;
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • Theraplay.

Op de pagina van de behandelingen lees je meer over de verschillende behandelingen.

Hoe maak je een afspraak bij de kinder psycholoog?

Je kunt gewoon contact met ons opnemen om een afspraak te maken bij onze kinder psycholoog. Wij maken graag kennis tijdens een intakegesprek. De diverse manieren om contact op te nemen vind je op de contactpagina.

Waarom kiezen voor Invivo Kids?

Wij zijn een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren. Wij hebben alles onder één dak: er staat een kind- en jeugdteam klaar dat bestaat uit een kinderpsychiater, kinderpsychologen en orthopedagogen. Bij ons is het belangrijk dat het kind leert om te gaan met problemen in plaats van dat het tegen de problemen gaat vechten.