Kinderpsychiater Amsterdam

Wilt u graag de hulp inschakelen van een goede kinderpsychiater in Amsterdam? Invivo Kids staat voor u klaar. Wij zijn een erg laagdrempelig diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met leer-, gedrags- en sociaal-emotionele problemen. Onze missie is om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren gezien en gewaardeerd worden om wie ze zijn, door zichzelf, hun ouders en hun sociale omgeving. Onze behandelingen richten wij dan ook niet op het bestrijden van het probleem, maar juist op het leren omgaan met het probleem.

Invivo Kids – Kinderpsychiater Amsterdam

Ons team bestaat uit een aantal ervaren specialisten. Wij hebben meerdere orthopedagogen, kinderpsychologen en een kinderpsychiater, waardoor we u en uw kind de beste behandeling kunnen aanbieden. Indien u beslist om met ons verder te gaan, kunt u bij ons terecht voor het eerste intakegesprek. Daarna volgt er diagnostisch onderzoek, om de oorzaken van het probleem te achterhalen of juist uit te sluiten. Vervolgens zijn er verschillende behandelingen mogelijk voor u en uw kind. Dit wordt bij ons ook wel het ‘alles-onder-één-dak-principe’ genoemd. U hoeft niet naar verschillende instanties voor de juiste begeleiding. Doordat niet alleen het kind, maar ook de ouders bij ons terecht kunnen, lopen de communicatielijnen korter en is het behandelingstraject vaak effectiever.

Wanneer kunt u bij ons terecht?

Ouders hebben het vaak vroegtijdig door dat er iets aan de hand is met hun kind. In onze praktijk zien wij een aantal veel voorkomende problemen bij kinderen en jongeren. Hieronder vindt u een lijstje met een aantal van deze problemen en de bijbehorende symptomen:

  • Stemmingsstoornis – Stemming is verstoord en kan bedrukt, depressief of juist manisch zijn
  • Angststoornis – Kort- of langdurige gevoelens van angst
  • Hechtingsstoornis – Het kind kan gemeen en kwetsend reageren naar zijn/haar ouders
  • ODD – Moeilijk in de opvoeding, vaak in verzet en driftig
  • CD – Agressief of delinquent gedrag
  • ADHD – Rusteloosheid, impulsief gedrag, concentratieproblemen en leermoeilijkheden
  • ADD – Een verlaagd vermogen om aandacht bij activiteiten te houden
  • Autisme – Beperkingen op het gebied van sociale interactie en communicatie

Zijn er een- of meerdere van deze symptomen die u terugziet bij uw kind? Dan is het verstandig om eens contact met ons op te nemen. Wij bieden verschillende behandelingen aan voor kinderen en hun ouders. Hierbij kunt u denken aan: individuele steunende therapie, speltherapie, cognitieve gedragstherapie, medicamenteuze therapie en ouderbegeleiding. Bent u benieuwd hoe een diagnostisch onderzoek en behandeling er uit kan komen te zien? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden bij Invivo Kids.

Contact opnemen

Wilt u graag meer informatie over het diagnostische onderzoek of het behandeltraject? Neem dan contact op met deze kinderpsychiater in Amsterdam. U kunt onderaan deze pagina gebruik maken van de buttons ‘stel uw vraag’ of ‘bel mij terug’. Wij komen dan zo spoedig mogelijk bij u terug om de mogelijkheden vrijblijvend te bespreken!

Neem contact op