Jantina de Jong

Kinder- en jeugdpsychiater

Hallo, mijn naam is Jantina de Jong.
In 2015 heb ik samen met Saskia Dijksma en twee collega’s Invivo Kids opgestart. Inmiddels werken er steeds meer fijne collega’s bij Invivo Kids en daar ben ik trots op! Naast dat ik als kinder- en jeugdpsychiater werk, ben ik ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van de zorg die we binnen Invivo bieden, deze functie noemen ze ook wel Hoofd Behandelzaken.
Voordat ik bij Invivo Kids werkte heb ik mijn opleiding als kinder- en jeugdpsychiater gevolgd aan de VU, het Sint Lucas Andreas ziekenhuis en De Bascule. In mijn opleiding en als kinderpsychiater heb ik op vele afdelingen en poliklinieken gewerkt en zodoende veel ervaring opgedaan met het werken met kinderen, jongeren en ouders die allemaal tegen uitdagingen in het leven aanliepen. Variërend van acute psychiatrie tot pedagogische adviezen.

Wat ik zo fijn vind aan het werken bij Invivo Kids is dat wij ervan uitgaan dat iedereen tegen dingen aanloopt in het leven. Bij alle cliënten en ouders gaan we samen kijken naar de uitdagingen die je tegenkomt, hoe je omgaat met negatieve emoties en hoe je leert te kiezen voor de dingen die voor jou belangrijk zijn in je leven. Hierdoor leer je om met problemen om te gaan die je nu ervaart maar ook hoe je in de toekomst met problemen kunt dealen.