Corona

15 december 2020

In de laatste persconferentie van het kabinet zijn de Corona-maatregelen weer meer aangescherpt. Vooralsnog heeft dit geen gevolgen voor de zorg die wij leveren. Bij Invivo blijven we de lijn volgen dat de contacten met onze cliënten doorgaan. In overleg met de behandelaar zal dit face-to-face of via zoom plaatsvinden. Wij vinden het belangrijk dat onze zorg doorgaat in een veilige omgeving en volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de GGD.

Als u onze locaties bezoekt, vragen wij iedereen van 13 jaar en ouder in het gebouw een mondneusmasker te dragen. In de behandelkamer kan het masker worden afgezet omdat daar de 1,5 meter afstand mogelijk is. Onze medewerkers zullen eveneens een mondneusmasker dragen als zij zich binnen het gebouw verplaatsen.

Face-to-face afspraken zijn alleen mogelijk wanneer aan onderstaande voorwaarden wordt voldaan.

 • Er zijn geen gezondheidsklachten: (lichte) hoest, neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, verhoging of koorts.
 • Er zijn geen huisgenoten (partner of andere gezinsleden) met verkoudheidsklachten met koorts. Neem contact op met Invivo indien er sprake is van klachten; het is namelijk mogelijk om de afspraak te verplaatsen naar een beeldbelafspraak.
 • Als u uw kind brengt;  graag bij de voordeur afzetten. Het is niet mogelijk om mee naar binnen gaan. Bij einde afspraak kunt u bij de voordeur uw kind weer ophalen. Het is dus niet mogelijk om in de wachtkamer te wachten op uw kind. Broertjes en zusjes kunnen niet meegenomen worden.
 • Ouderbegeleiding vindt alleen face-to-face plaats indien dit echt noodzakelijk wordt geacht.
 • 1,5 m afstand blijft gewaarborgd tussen behandelaren onderling en tussen behandelaar en cliënt.
 • We schudden tijdelijk geen handen.
 • Bij binnenkomst staat een zuil met desinfectiemiddel klaar. Graag hiervan gebruik maken en eveneens na afloop van uw afspraak de handen desinfecteren.
 • Er kan gebruik gemaakt worden van ons toilet. Op het toilet hangen hygiëne-instructies.
 • Indien u gebruik maakt van koffie, thee of water, dan verzoeken wij u vriendelijk het gebruikte beker/glas op het daarvoor bestemde blad achter te laten.
 • Kom op tijd, maar niet te vroeg.
 • Hoest en nies in uw elleboog.
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze direct weg.

Wij realiseren ons dat alle genomen maatregelen van alle betrokken partijen veel vraagt. Wij zullen er zoveel mogelijk aan doen om de zorg zo goed mogelijk te laten verlopen. Mochten er nog vragen zijn dan kunt u deze stellen aan uw behandelaar.

Naast face-to-face contacten, maken wij gebruik van het beeldbel programma genaamd ZOOM. Als u een afspraak heeft, zal uw behandelaar telefonisch contact met u opnemen om uit te leggen hoe dit “ZOOMEN” werkt. Hieronder vindt u al een korte omschrijving hoe een afspraak met ZOOM opgezet wordt

Handleiding Zoom voor clienten (klik hier)

Hieronder het Youtubekanaal van ZOOM. Helaas alleen nog maar beschikbaar in het Engels.

 

Wat kunt u doen wanneer u denkt mogelijk het corona virus te hebben opgelopen?
Neem dan direct contact op met uw huisarts of huisartsenpost.
U kunt de GGD infolijn en RIVM infolijn ten alle tijden benaderen voor verdere vragen.
Daarbij wijzen wij u erop dat Invivo een meldplicht heeft bij verdenking van mogelijke besmetting van collega’s en/of cliënten.

Verder verwijzen we u graag naar de website van het RIVM.
Hier vind je alle actuele informatie: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19