Ondersteuning bij de opvoeding van een kind

Iedere ouder heeft het beste voor met zijn of haar kind. We willen ons kind helpen en ondersteunen waar nodig is, maar ons kind tegelijkertijd niet te veel betuttelen. Iedere ouder wenst voor zijn of haar kind niet anders dan een kind dat vol zelfvertrouwen zit, en opgroeit tot een persoon die verantwoording kan nemen voor zijn of haar eigen leven. Echter is het opvoeden van een of meer kinderen een stressvolle aangelegenheid, al helemaal wanneer het proces om wat voor reden dan ook niet optimaal verloopt. In dat geval biedt ondersteuning bij de opvoeding van uw kind, uitkomst.

Hulp bij opvoeden

Het opvoeden van een kind is zwaar, al helemaal wanneer de opvoeding niet verloopt zoals u vooraf voor ogen had. Misschien heeft het kind meer aandacht nodig dan andere kinderen, omdat u zelf niet goed in uw vel zit, of er niet meer uit komt met uw partner. Voor een optimale opvoeding van een kind, s het van cruciaal belang om goed in contact te staan met uzelf, en op een vriendelijke manier naar uzelf te kijken en te zorgen voor uzelf. Alleen op die manier is het mogelijk om beter in contact te komen met uw kind en af te stemmen op zijn of haar behoeftes.

Opvoedingsondersteuning bij kind: mindful parenting

Wij bieden opvoedingsondersteuning bij de opvoeding van uw kind in de vorm van mindful parenting. Dit is een training voor u zelf, en draagt bij aan het herkennen van stress in de opvoeding en ouderlijke reactiviteit. Deze training draagt ook bij aan het begrijpen en verminderen van hiervoor genoemde. Dankzij deze mindful parenting training kan psychopathologie zowel bij de ouders als bij de kinderen, verminderen. Bovendien kan opvoedstress verminderen, en wordt de kwaliteit van de opvoeding beter. Maar ook de interactie tussen ouder en kind verbetert.

Intensief programma van 9 weken

Hulp bij opvoeden nodig? Het is mogelijk om deel te nemen aan een intensief programma van 9 weken, bij Invivo Kids. TIjdens de hulp bij opvoeden gaat u aan de slag met uzelf, en gaat u thuis aan de slag met de huiswerkopdrachten die we u mee geven.

Hulp nodig? Neem contact op voor meer informatie

Heeft u hulp nodig bij het opvoeden van uw kind, met behulp van bijvoorbeeld kindertherapie in Zeist? Tijdens de ouderbegeleiding staan we stil bij de problemen die u ervaart. Het inschakelen van de hulp van een van de kinderpsychologen van Invivo Kids kan heel praktisch zijn. We kunnen u als ouders heel gemakkelijk leren hoe de dagen anders kunt indelen, grenzen kunt stellen of bepaalde situaties anders kunt aanpakken. Neem voor meer informatie gerust contact op, of maak kennis met ons. We vertellen graag meer over wat we kunnen betekenen voor uw gezin.