Kinderpsycholoog in Amersfoort

Kinderpsycholoog in Driebergen

Kinderpsycholoog in Driebergen gezocht? Dan bent u bij Invivo Kids van harte welkom voor diverse behandelingen. Wij zijn een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen tussen de 4 en 18 jaar met leer-, gedrags-, en sociaal-emotionele problemen. Wij bieden jeugdhulp en onderscheiden ons door niet de problemen te bestrijden, maar samen met uw kind tot mogelijkheden te komen waardoor uw kind met deze problemen leert om te gaan.

Spreekt onze werkwijze u aan of wilt u meer informatie, neem dan gerust contact met ons op.

Bezoekadressen

Invivo Kids Amstelveen (oude dorp)
Veenplaats 19
1182 JW Amstelveen
020 – 76 700 69

Invivo Kids Amstelveen
Populierenlaan 595
1185 SX Amstelveen
020 – 76 700 69

Invivo Kids Zeist
Brinklaan 21
1404 EP Zeist
035 – 82 00 986

infokids@invivo.nl

Professionele kinderpsycholoog in Driebergen

Bij Invivo Kids staat een team bestaande uit kinderpsychologen, orthopedagogen en een kinderpsychiater klaar om uw kind te helpen. Bij ons staat het leren omgaan met problemen in plaats van het bestrijden van problemen centraal. Onze behandelwijze bij jeugdhulp leunt mede daarom ook op de volgende pijlers:

 1. Laagdrempelig
 2. Alles onder één dak
 3. Brede kijk
 4. Niet praten, maar doen
 5. Leren omgaan mét
Neem contact op

Voor wie is de kinderpsycholoog in Driebergen?

Wanneer uw kind kampt met angst of depressie kan een gesprek met een kinderpsycholoog helpen. Binnen ons behandelcentrum bieden wij behandelingen aan die binnen de gespecialiseerde GGZ en basis-GGZ vallen. Ook bieden we diagnostiek aan voor onder andere ADHD, OCD, autisme en angst-, hechtings- en gedragsstoornissen.

kindertherapie in Amersfoort
kind therapie

Behandelingen van de kinderpsycholoog in Driebergen

Bij Invivo Kids bieden wij jeugdhulp waarbij wij uw kind helpen gevoelens, gewaarwordingen, gebeurtenissen en gedachten te accepteren waar we geen invloed op uit kunnen oefenen.

U en uw kind kunnen middels de volgende behandelingen geholpen worden:

 • Mindfulness
 • Individuele therapie
 • Systeemtherapie
 • Mindful parenting
 • EMDR
 • Medicamenteuze therapie

Bent u benieuwd wat deze behandelingen inhouden of wilt u weten welke behandelingen wij nog meer aanbieden? Kijk dan bij onze behandelingen.

Acceptance & Commitment Therapy

In onze praktijk werken wij vanuit de Acceptance & Commitment Therapy. Deze therapie is gericht op het leren accepteren van gevoelens, gewaarwordingen, gebeurtenissen en gedachten waar we geen invloed op kunnen uitoefenen. Hierbij onderzoeken we wat voor uw kind op dat moment belangrijk is in het leven en welke uitdagingen uw kind aan kan gaan om deze doelen te bereiken. Het laatste onderdeel van deze therapie is gericht op de bereidheid die uw kind heeft om daadwerkelijk in actie te komen en de uitdagingen tot uitvoering te brengen.

 

“In het Latijns betekent In Vivo 'in het leven': iedereen kan onbezorgd in het leven staan.”

Systeemtherapie

Wanneer een kind problemen heeft, heeft dit effect op zijn of haar hele omgeving. Zoek daarom tijdig hulp als er problemen merkbaar worden. Bij systeemtherapie wordt gewerkt met alle betrokkenen rond het kind. Ouders, broers, zussen en eventueel docenten of sportcoaches. Samen met deze betrokkenen wordt gekeken naar het ontstaan van de problemen en word er samen gekeken hoe deze betrokkenen kunnen helpen om interacties en patronen positief te beïnvloeden en de problematiek te verminderen.

Communicatie met kinderen
familie

Ouderbegeleiding

Tijdens deze begeleiding van de ouders worden inzichten gegeven in het gedrag van het kind en effecten die dit gedrag kan meebrengen voor het gehele gezin. Door deze begeleiding leren ouders hoe ze met het gedrag van hun kind om kunnen gaan of hoe ze dit kunnen beïnvloeden. Hierdoor neemt de kans op een positieve ontwikkeling van het kind toe. Kijk hier voor meer informatie over wat we voor u als ouder kunt betekenen.

Is kindertherapie in Driebergen wel wat voor uw zoon of dochter? Dan kunt u bij ons terecht voor een intakegesprek. Meld u nu aan!

Neem contact op

Rechten en plichten

In Nederland staan alle minderjarigen onder gezag. Dit betekent dat u als ouder of verzorger alle beslissingen maakt en kinderen dit niet zelfstandig mogen doen. Echter mogen jongeren vanaf 16 jaar wel zelf toestemming geven om behandeld te worden. Daarvoor hebben deze jongeren dan geen toestemming meer voor nodig van de ouders of verzorgers.

Maak kennis met de kinderpsycholoog in Driebergen

Heeft u een vraag of wilt u meer info over jeugdhulp bij Invivo Kids? Neem dan gerust contact met ons op. Wanneer u een afspraak in wilt plannen of meer informatie wilt, kunt u ons altijd bellen of het contactformulier invullen.

 

Neem contact op
Wat is kindertherapie?

Kindertherapie is therapie voor kinderen die kampen met leer-, gedrags-, of social-emotionele problemen. Een therapeut van Invivo Kids kan verlichting bieden door het kind hier mee om te leren gaan, in plaats van er tegen te vechten. Ook ouders maken deel uit van kindertherapie, omdat jij als ouder het kind de juiste begeleiding moet geven.

Welke behandelingen zijn er?

Er zijn diverse behandelingen in de kinder psychologie. Deze hebben we voor jou op een rijtje gezet:

 • Mindfullness;
 • Individuele therapie;
 • Systeemtherapie;
 • Mindful parenting;
 • Ouderbegeleiding;
 • Opvoedingsondersteuning;
 • Integratieve kindertherapie;
 • Sherborne;
 • EMDR;
 • Medicamenteuze therapie;
 • Cognitieve gedragstherapie;
 • Theraplay.

Op de pagina van de behandelingen lees je meer over de verschillende behandelingen.

Hoe maak je een afspraak bij de kinder psycholoog?

Je kunt gewoon contact met ons opnemen om een afspraak te maken bij onze kinder psycholoog. Wij maken graag kennis tijdens een intakegesprek. De diverse manieren om contact op te nemen vind je op de contactpagina.

Waarom kiezen voor Invivo Kids?

Wij zijn een diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren. Wij hebben alles onder één dak: er staat een kind- en jeugdteam klaar dat bestaat uit een kinderpsychiater, kinderpsychologen en orthopedagogen. Bij ons is het belangrijk dat het kind leert om te gaan met problemen in plaats van dat het tegen de problemen gaat vechten.

Direct contact opnemen

U kunt uw vraag stellen door het contactformulier te gebruiken. Informatie wordt verstuurd via een beveiligde SSL verbinding. Toch kunt u beter geen privacygevoelige informatie versturen via het contactformulier.

Met het versturen van het contactformulier geeft u Invivo Kids toestemming om de ingevulde persoonsgegevens tijdelijk te verwerken. Invivo Kids verwerkt deze persoonsgegevens met het doel om de gestelde vraag te beantwoorden en om u desgevraagd van informatie over de diensten van Invivo Kids te voorzien.