kinderpsycholoog hilversum

Kinderpsycholoog Hilversum

Bent u op zoek naar een kinderpsycholoog in de regio Hilversum? Dan staat Invivo Kids voor u klaar. Wij zijn een erg toegankelijk diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met gedrags- leer- en sociaal-emotionele problemen. Hierbij vinden we het belangrijk dat we de focus leggen op het leren omgaan met het probleem in plaats van het actief bestrijden ervan.

Invivo Kids – Kinderpsycholoog Hilversum

Het team van Invivo Kids bestaat uit een aantal ervaren specialisten zoals: meerdere orthopedagogen, kinderpsychologen en een kinderpsychiater, waardoor we u en uw kind de beste behandeling kunnen aanbieden. Hierbij is het onze missie om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren gezien en gewaardeerd worden om wie ze zijn, door zichzelf, hun ouders en hun sociale omgeving.

Indien u ervoor kiest om met ons verder te gaan, kunt u bij ons terecht voor het eerste intakegesprek. Daarna volgt er diagnostisch onderzoek, om de oorzaken van het probleem te achterhalen of uit te sluiten. Vervolgens zijn er verschillende behandelingen mogelijk voor u en uw kind. Dit wordt ook wel het ‘alles-onder-één-dak-principe’ genoemd. U hoeft niet naar verschillende instanties voor de juiste begeleiding. Doordat niet alleen het kind, maar ook de ouders bij ons terecht kunnen, lopen de lijnen korter en is het behandelingstraject vaak effectiever dan wanneer u hulp van verschillende instanties krijgt.

Herken de symptomen

De meeste ouders merken het al snel op als er iets aan de hand is met hun kind. In onze praktijk zien wij een aantal veelvoorkomende problemen bij kinderen en jongeren. Hieronder vindt u een lijstje met een aantal van deze problemen en de bijbehorende (vaak herkenbare) symptomen:

  • Autisme – Beperkingen op het gebied van sociale interactie en communicatie
  • ODD – Moeilijk in de opvoeding, vaak in verzet en driftig
  • CD – Agressief of delinquent gedrag
  • ADHD – Rusteloosheid, impulsief gedrag, concentratie- en leerproblemen
  • ADD – Een verlaagd vermogen om aandacht bij activiteiten te houden
  • Stemmingsstoornis – Stemming is verstoord en kan bedrukt, depressief of juist manisch zijn
  • Angststoornis – Kort- of langdurige gevoelens van angst
  • Hechtingsstoornis – Het kind kan gemeen en kwetsend reageren naar zijn/haar ouders

Herkent u één of meerdere van deze symptomen? Of zijn er andere symptomen die u geconstateerd heeft? Neem dan gerust eens contact met ons op. Wij bieden verschillende behandelingen aan voor het kind en de ouders. Hierbij kunt u denken aan: cognitieve gedragstherapie, medicamenteuze therapie, individuele steunende therapie, speltherapie, en ouderbegeleiding. Bent u benieuwd hoe een diagnostisch onderzoek en behandeling er uit kan komen te zien? Neem dan contact met ons op. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden bij Invivo Kids? Neem dan contact op met deze toegankelijke kinderpsycholoog in Hilversum. U kunt onderaan deze pagina gebruik maken van de buttons ‘stel uw vraag’ of ‘bel mij terug’. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om de mogelijkheden met u door te nemen!

Neem contact op