kinderpsychiater hilversum

Kinderpsychiater Hilversum

Bent u op zoek naar een goede kinderpsychiater in Hilversum? Dan bent u bij Invivo Kids aan het juiste adres. Wij zijn een erg toegankelijk diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met gedrags-, leer- en sociaal-emotionele problemen. Hierbij is het onze missie om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren gezien en gewaardeerd worden om wie ze zijn, door zichzelf, hun ouders en hun sociale omgeving. Onze behandelingen worden daarom niet gericht op het bestrijden van het probleem, maar op het leren omgaan met de situatie.

Kinderpsychiater in de regio Hilversum

Onze praktijk bestaat uit een aantal ervaren specialisten. Wij hebben meerdere kinderpsychologen, orthopedagogen en een kinderpsychiater, waardoor we u en uw kind de beste behandeling kunnen aanbieden. Indien u de keuze maakt om met ons verder te gaan, kunt u al binnen 5 dagen bij ons terecht voor het intakegesprek. Daarna volgt er diagnostisch onderzoek, om de oorzaken van het probleem te achterhalen of uit te sluiten. Vervolgens zijn er verschillende behandelingen mogelijk voor zowel de ouders als het kind. Dit wordt bij ons ook wel het ‘alles-onder-één-dak-principe’ genoemd. U hoeft niet naar verschillende instanties voor de juiste begeleiding. Doordat niet alleen het kind, maar ook de ouders bij ons terecht kunnen, lopen de communicatielijnen korter en is het behandelingstraject vaak een stuk effectiever dan bij verschillende instellingen.

Veelvoorkomende problemen + symptomen

In onze praktijk zien wij een aantal veelvoorkomende problemen bij kinderen en jongeren. Hieronder vindt u een lijstje met een aantal van deze problemen en de bijbehorende symptomen. Zijn er een- of meerdere van deze symptomen die u terugziet bij uw kind? Dan is het verstandig om eens contact met ons op te nemen.

Veelvoorkomende problemen en de bijbehorende symptomen:

  • CD – Agressief of delinquent gedrag
  • ODD – Moeilijk in de opvoeding, vaak in verzet en driftig
  • ADHD – Rusteloosheid, impulsief gedrag, concentratie- en leermoeilijkheden
  • ADD – Een verlaagd vermogen om aandacht bij activiteiten te houden
  • Autisme – Beperkingen op het gebied van sociale interactie en communicatie
  • Stemmingsstoornis – Stemming is verstoord en kan bedrukt, depressief of juist manisch zijn
  • Hechtingsstoornis – Het kind kan gemeen en kwetsend reageren naar zijn/haar ouders
  • Angststoornis – Kort- of langdurige gevoelens van angst

Voor al deze (en andere) problemen bieden wij verschillende behandelingen aan. Hierbij kunt u denken aan: speltherapie, individuele steunende therapie, cognitieve gedragstherapie, medicamenteuze therapie en ouderbegeleiding.

Meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met deze kinderpsychiaterin Hilversum. U kunt onderaan deze pagina gebruik maken van de buttons ‘bel mij terug’ of ‘stel uw vraag’. Wij komen dan zo snel mogelijk bij u terug om de mogelijkheden met u door te nemen!

Neem  contact op