Kinderpsychiater Amstelveen

Bent u op zoek naar een goede kinderpsychiater in Amstelveen? Invivo Kids staat voor u klaar. Wij zijn een toegankelijk diagnostiek- en behandelcentrum voor kinderen en jongeren van 0 tot 18 jaar met gedrags-, leer-, en sociaal-emotionele problemen. Hierbij is het onze missie om ervoor te zorgen dat kinderen en jongeren gezien en gewaardeerd worden om wie ze zijn, door zichzelf, hun ouders en hun sociale omgeving. Wij richten onze behandelingen dan ook echt op het leren omgaan met het probleem in plaats van het actief bestrijden ervan.

Kinderpsychiater Amstelveen – Invivo Kids

Het Invivo Kids team bestaat uit een aantal vakkundige specialisten. Wij hebben meerdere kinderpsychologen, orthopedagogen en een kinderpsychiater, waardoor we u en uw kind de beste behandeling kunnen bieden. Wanneer u zich bij ons aanmeldt, kunt u bij ons terecht voor een eerste intakegesprek. Daarna volgt er diagnostisch onderzoek, om de oorzaken van het probleem te achterhalen of juist uit te sluiten. Hierna gaan u en uw kind de behandelfase in. Hierbij zijn verschillende behandelingen mogelijk, zoals diverse behandelingen voor uw kind, maar ook voor u als ouder, om te leren omgaan met de situatie. U hoeft niet naar verschillende instanties voor de juiste begeleiding. Doordat zowel het kind en de ouder bij ons terecht kunnen, lopen de lijnen korter en is de behandeling vaak een stuk effectiever. Dit noemen wij ook wel het ‘alles-onder-één-dak-principe’.

Veelvoorkomende problemen

Als u merkt dat er iets aan de hand is met uw kind, is het verstandig om te kijken waar dit probleem vandaan komt. Er zijn een aantal veel voorkomende problemen die wij terugzien bij kinderen en jongeren in onze praktijk. Hieronder vindt u een overzicht met een aantal van deze problemen en de bijbehorende symptomen:

ADHD – Rusteloosheid, impulsief gedrag, concentratieproblemen en leermoeilijkheden
ADD – Een verlaagd vermogen om aandacht bij activiteiten te houden
Autisme – Beperkingen op het gebied van sociale interactie en communicatie
ODD – Moeilijk in de opvoeding, vaak in verzet en driftig
CD – Agressief of delinquent gedrag
Stemmingsstoornis – Stemming is verstoord en kan bedrukt, depressief of juist manisch zijn
Angststoornis – Kort- of langdurige gevoelens van angst
Hechtingsstoornis – Het kind kan gemeen en kwetsend reageren naar zijn/haar ouders
Herkent u een- of meerdere van deze symptomen bij uw kind? Dan is het verstandig om eens contact met ons op te nemen. Wij bieden verschillende behandelingen aan voor zowel het kind als de ouder. Hierbij kunt u denken aan: speltherapie, individuele steunende therapie, medicamenteuze therapie, cognitieve gedragstherapie en ouderbegeleiding. Bent u benieuwd hoe een diagnostisch onderzoek en behandeling er uit kan komen te zien? Neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u nog vragen over het diagnostische onderzoek of het behandeltraject? Neem dan contact op met deze kinderpsychiater in Amstelveen. Dit kunt u doen door op de ‘stel uw vraag’ button onderaan deze pagina te klikken. Wilt u liever bellen met een van onze specialisten? Klik dan op de button ‘bel mij terug’ of bel zelf naar 020-767 0069. Wij helpen u graag verder!