Eline Nanninga

Ik ben Eline Nanninga en werk sinds maart 2022 bij Invivo Kids als GZ-psycholoog. Hiervoor heb ik bij Accare, kinder- en jeugdpsychiatrie, in Hardenberg en Deventer gewerkt, eerst als basispsycholoog en daarna als GZ-psycholoog toen ik de GZ-opleiding had afgerond. Binnen de GZ-opleiding krijg je de 100-urige basiscursus Cognitieve gedragstherapie (CGT) en 50 uur van de vervolgcursus. Tevens heb ik 30 uur systeemtherapie gevolgd. Het meest interessant vond ik de lesdagen over Acceptatie en commitmenttherapie (ACT), vandaar dat het werken bij Invivo Kids mij zo aanspreekt.
Verder ben ik nog getraind in het afnemen van de ADOS (een diagnostiekinstrument dat wordt ingezet bij vermoedens van autisme).
Ik heb in de afgelopen jaren generalistisch gewerkt, wat betekent dat ik veel verschillende problematieken ben tegengekomen en met verschillende soorten gezinnen, kinderen en jongeren heb samengewerkt. Wat ik het mooie vind aan het werken bij Invivo Kids is dat er wordt gewerkt vanuit de visie van ACT en het idee dat elk mens weleens worstelt met lastige gevoelens of gedachten. Je kunt deze alleen (helaas) niet laten verdwijnen of wegmaken, maar je kunt wel leren om er op een andere manier mee om te gaan, zodat er ruimte komt voor wat je belangrijk vindt in het leven.

Ik hoop dat ik samen met jou op zoek mag gaan naar wie jij bent als persoon, hoe jij de wereld ervaart en hoe jij kunt leven naar jouw waarden (oftewel dat wat belangrijk is in jouw leven). Mensen beschrijven mij als betrokken, rustig en gemakkelijk benaderbaar.

Een bekend motto vanuit ACT wil ik je niet onthouden:
“Accept with serenity what you cannot change,
have the courage to change what you can,
and develop the wisdom to know the difference.”